POSLOVNI SUSRETI SREDNJE EUROPE

Uspostava prvih trgovačkih i industrijskih komora seže još u doba Austro-Ugarske monarhije, od 1850. godine. Iako se tijekom godina mijenjala njihova struktura, komore se i danas smatraju najdjelotvornijim gospodarskim organizacijama za razvoj lokalnog gospodarstva, poduzetništva i trgovine.

Srednjoeuropske države gaje vrlo tijesne trgovačke odnose sa zapadnoeuropskim državama, no nažalost međusobna robna razmjena ponekad ne dostiže ni razinu iz doba Monarhije, a vanjskotrgovinska razmjena susjednih zemalja je na razini između 2-3%. Zbog takve jednostrane trgovine tvrtke sebi stvaraju konkurenciju na zapadu, dok u isto vrijeme mogućnosti na domaćim tržištima ostaju nedovoljno iskorištene.

Iz svega navedenoga u Pečuhu će se  09.-12 rujna 2010. održati konferencija pod nazivom „Europska prijestolnica kulture - Pečuh 2010". Na konferenciji će sudjelovati komore utemeljene u razdoblju Monarhije.
Detaljnije informacije: www.monarchychambers.eu

U okviru ovoga događanja Hrvatska gospodarska komora -  Europska poduzetnička  mreža Hrvatske priključila se Trgovinskoj i industrijskoj komora Pečuh-Baranja, i B2Fair Network u suorganizaciji poslovnih susreta pod nazivom CENTRAL EUROPEAN BUSINESSMAN MEETING.

Ovi poslovni razgovori biti će izvrsna prilika za sudionike iz niže navedenih zemalja, kao i ostalih zainteresiranih, lokalne tvrtke i stručnjake koji djeluju u ciljanim područjima da se susretnu, razgovaraju i razmotre mogućnosti poslovne suradnje.

Zemlje sudionice: Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka Republika, Hrvatska, Mađarska, Italija, Crna Gora, Poljska,  Rumunjska, Srbija, Slovenija, Slovačka i Ukrajina

Ciljani sektori:     -  Industrija zaštite okoliša
                         -  Kreativna industrija
                         -  Industrija zdravstvene skrbi
                         -  Prehrambena industrija

Mjesto poslovnih susreta: Sveučilište Pečuh (Fakultet strojarstva Pollack Mihaly)

Glavna tema:  Razvoj trgovine u okviru Srednjoeuropske regije

Sudjelovanje na ovim poslovnim susretima iznosi 75 eura, u što je uključeno:

-       Paket informacija koji će svima biti uručen po dolasku, u kojem će biti sadržani i rasporedi za bilateralne razgovore
-       Publikacija profila Vaše tvrtke u on-line katalogu
-       Identifikacija individualnih sastanaka prema potrebama i interesima Vaše tvrtke sa tvrtkama registriranima u istoj bazi
-       Osiguranje prevoditeljskih usluga u slučaju potrebe
-       Usluge pomoći i savjeta od strane osoblja Europske poduzetničke mreže
-       Pića osvježenja
-       Večera (u vinskom podrumu)

Detaljnije informacije i prijave: www.b2fair.com (Central European Businessman meeting). Pri registraciji svaka tvrtka će dobiti uvid u registrirane strane tvrtke i naznačiti s kojim tvrtkama  žele voditi bilateralne razgovore. Na navedenim stranicama možete pronaći detaljan program cjelokupnog događanja, kao i ostale korisne informacije vezane za rezervaciju smještaja te dodatne programe.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirati HGK - Europsku poduzetničku mrežu Hrvatske - gđu Irenu Spahić ispahic@hgk.hr , tel  4561 774

Lokacija