Otvorene prijave za B2B sastanke u okviru 4. EUSAIR FORUMA, Budva, 7.5.2019.

Makroregionalna Strategija EU-a za jadransku i jonsku regiju EUSAIR pokrenuta je u listopadu 2014. godine, a uključuje četiri države članice (Hrvatsku, Grčku, Italiju, Sloveniju) te Albaniju, Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. U okviru strategije naglasak je stavljen na četiri ključna područja: plavom rastu, prometu, kvaliteti okoliša i održivom turizmu.

Ovogodišnji Forum Jadransko-jonskih trgovinskih komora, gradova i sveučilišta održat će se u Crnoj Gori (Budva) koja trenutno i predsjeda EUSAIR-om. Tematski naglasak foruma stavljen je na sljedeća područja:

  1. 1. “Održivi turizam“ bavi se razvijanjem punog potencijala regije u smislu inovativnog, održivog i odgovornog turizma. Diversifikacija turističkih proizvoda i usluga, zajedno s rješavanjem pitanja sezonalnosti, trebali bi potaknuti poslovanje i stvoriti radna mjesta.
  2. 2. „Plavi rast“ ima za cilj poticanje održivog gospodarskog razvoja te stvaranje poslovnih prilika i otvaranje novih radnih mjesta u području „plavih“ gospodarskih sektora, kao što su ribarstvo i akvakultura. Neki od prioriteta unutar ovog stupa su: učinkovito korištenje resursa u ribarstvu i poticanje proizvodnje i potrošnje hrane iz mora; poboljšanje poslovnog okruženja i jačanje konkurentnosti pomorskog gospodarstva kroz institucionalnu i infrastrukturnu podršku; podrška istraživanju, razvoju i primijenjenim inovacijama u pomorskoj industriji te ulaganje u razvoj ljudskih resursa

Sudionici će imati priliku dobiti informacije o instrumentima financiranja za sva 4 tematska područja strategije te iz prve ruke čuti novosti od predstavnika Europske komisije i ostalih EU institucija, nacionalnih ministarstava, regionalnih i lokalnih vlasti, poslovnog sektora i sveučilišta.

Mjesto i vrijeme održavanja Foruma: 7.-8.5.2019., Hotel Splendid, Bečići bb, Budva
- registracija za sudjelovanje na Forumu je obavezna, i ne odnosi se na sudjelovanje na B2B sastancima https://www.adriatic-ionian.eu/event/4th-eusair-annual-forum/registrations/

Mjesto i vrijeme održavanja B2B sastanaka: 7.5.2019. (8.00 – 11.00 sati), Hotel Montenegro (5 minuta hoda od hotela Splendid). Registrirati se možete putem poveznice.

Teme B2B susreta:
- turizam
- hrana i turizam
- medicinski i wellness turizam
- ICT, mobilnost, energetska učinkovitost u turizmu
- morski, obalni turizam, krstarenja
- turistička ponuda (proizvodi i usluge)
- odgovorno upravljanje u turizmu (inovacije i kvaliteta)
- pomorski prijevoz i logistika
- energetske mreže
- zagađenje mora
- ribarstvo i akvakultur

ROKOVI: 
- 25.3. – 3.5  - on-line registracija (unesite svoj profil za suradnju) 
- 1.4. – 5.5. – odabir željenih sastanaka 
- 6.5. – preliminarni personalizirani program sastanaka 
- 7.5. – konačan program sastanaka

Detaljnije informacije o samom događanju, registraciji i smještaju možete pronaći na sljedećim stranicama https://www.adriatic-ionian.eu/event/4th-eusair-annual-forum/b2b-event/

Kontakt osoba u HGK:

Irena Spahić 
tel: 01 4561639
e-mail: ispahic@hgk.hr

Lokacija