II Hrvatsko mađarski poslovni forum

Nakon uspješno organiziranog prvog Hrvatsko - mađarskog foruma iz područja zaštite okoliša održanog u ožujku prošle godine, dogovoren je i uzvratni susret, odnosna njegov nastavak koji će se održati ove godine, 05. i 06. svibnja u Budimpešti.

Uoči održavanja prošlogodišnjeg Foruma potpisan je i Memorandum o razumijevanju između Saveza pružatelja usluga i proizvođača u zaštiti okoliša i Hrvatske gospodarske komore o suradnji na području zaštite okoliša koje su prepoznale prednosti zajedničke suradnje u cilju podizanja razine razvoja u industriji zaštite okoliša u Hrvatskoj i Mađarskoj, potrebu međusobne razmjene informacija, te proširenja unutarnjeg i vanjskog tržišta njihovih proizvoda, usluga, tehnologija i ulaganja.

Ovogodišnji Hrvatsko - mađarski poslovni forum biti će podijeljen u dva dana.

Prvi dan posjeta predviđen je za terenske posjete dvjema tvrtkama
-   Tvrtki ALCUFER http://www.alcufer.hu/home.html, koja se bavi zbrinjavanjem i reciklažom otpada iz autoindustrije
-  Posjet spalionici smeća Komualnog poduzeća Budimpešta u Rákospaloti koja je dobila financijsku potporu iz EU fondova

Drugi dan Foruma biti će podijeljen u dva dijela:

a)  plenarni dio u kojem će biti predstavljeno stanje zaštite okoliša te mogućnosti za investiranje u Mađarskoj i Hrvatskoj
b) bilateralni razgovori između tvrtki

Bilateralni razgovori biti će organizirani na način da će sve prijavljene hrvatske tvrtke na svoj e-mail dobiti popis svih prijavljenih mađarskih tvrtki sa opisom njihove djelatnosti kako bi se unaprijed mogle pripremiti, proučiti profile tvrtki i unaprijed dogovoriti s kojim tvrtkom žele razgovarati.

Osim toga Hrvatske tvrtke imat će priliku u plenarnom dijelu i same se predstaviti putem prezentacija.

Za sudjelovanje na Forumu neće se plaćati participacija, a zainteresiranim tvrtkama će biti ponuđen povoljniji hotelski smještaj u hotelu Novotel Budapest Danube. Mađarski Savez za zaštitu okoliša osigurat će svim sudionicima prijevoz za terenske posjete prvoga dana kao i prijevoz od hotela do Mađarskog Saveza pružatelja usluga i proizvođača u zaštiti okoliša ("Assoctiation of Environmental Enterprises") gdje će se održati bilateralni razgovori drugog dana.

Za sve sudionike iz Hrvatske prijevoz na Forum u Mađarsku bit će organiziran autobusom čiji trošak snosi HGK.

Ovaj Forum bit će izvrsna prilika hrvatskim tvrtkama da se predstave mađarskoj strani, upoznaju sa posljednjim dostignućima na ovome području, razmjene informacije kao i transfer tehnologije ili ostvare profesionalnu suradnju.

U privitku šaljemo prijavu i preliminarni program za navedeni skup te molimo sve zainteresirane tvrtke da svoje sudjelovanje prijave zaključno sa 20. travnjem 2010 na slijedeći e-mail ispahic@hgk.hr

Lokacija

Priloženi dokumenti:

docPrijavnica.doc (135,00 kb)docProgram.doc (175,50 kb)