Seminar „Financijski instrumenti unutar programa CIP-EIP

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža Hrvatske organizirali su seminar održan 03. ožujka 2010. godine u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Potprogram „Financijski instrumenti" dio je EU programa CIP koji je namijenjen povećanju konkurentnosti i inovativnosti europskog gospodarstva. Ovim potprogramom daju se sredstva financijskim institucijama - tzv. intermedijarima. Oni navedena sredstva plasiraju malim i srednjim poduzećima kojima se time olakšava pristup financijama za pokretanje i rast poslovanja.

Cilj ovog seminara bio je dati informacije o CIP-EIP/potprogramu Financijski instrumenti, objasniti ulogu Europskog investicijskog fonda (EIF) te prezentirati uspješan primjer i iskustvo financijske institucije-intermedijara iz ovog programa.

Gunnar Mai, viši financijski manager u Europskom investicijskom fondu u svojoj prezentaciji će pojasniti glavne aktivnosti EIF-a i njihovu ulogu u provođenju financijskih instrumenata. Priscilla Carpenter iz Credit Cooperatif, francuske institucije intermedijara, predstavit će svoja iskustva od podnošenja prijave EIF-u do kreiranja novog financijskog instrumenta iz dobivenih EU sredstava.

Na seminaru je sudjelovalo ukupno 37 sudionika iz bankarskog i financijskog sektora.

Lokacija

Priloženi dokumenti:

pptCIP workshop - Zagreb.ppt (1,41 mb)pptCredit Cooperatif Zagreb 3 march 2010.ppt (2,12 mb)