“ZASTUPANJE INTERESA HRVATSKOG GOSPODARSTVA NA EUROPSKOJ RAZINI”

Hrvatska gospodarska komora i Europska poduzetnička mreža 

poziva Vas na konferenciju

 

 “ZASTUPANJE INTERESA HRVATSKOG GOSPODARSTVA

NA EUROPSKOJ RAZINI”

 

 koja će se održati 2. srpnja 2013. s početkom u 9,00 sati

u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2, Zagreb

 

 

Cilj konferencije je upoznati predstavnike državne uprave kao i članice Hrvatske gospodarske komore sa praksom lobiranja na EU razini kroz europska strukovna udruženja.

Naime, pri Hrvatskoj gospodarskoj komori djeluje 55 strukovnih udruženja i 35 zajednica što omogućuje objedinjavanje i jasnu artikulaciju stvarnih potreba realnog sektora. Strukovna udruženja i zajednice HGK intenzivno se od 2002. godine učlanjuju u odgovarajuće asocijacije na europskoj razini i na taj način ostvaruju svoje interese i prije službenog ulaska RH u EU. Do danas su udruženja i zajednice pri HGK članice 33 EU udruženja dok je HGK članica u 4 EU mreža. Konferencijom se želi naglasiti značaj i uloga u zaštiti i zastupanju interesa članica putem strukovnih udruženja pri HGK i njihovog članstva u europskim udruženjima i mrežama. Ulaskom RH u EU ova će suradnja biti još intenzivnija.

Na konferenciji će svoja iskustva i znanja prezentirati direktori europskih udruženja, EU lobisti s dugogodišnjim iskustvom kao i direktori tvrtki članica HGK. Poseban gost konferencije je gospođa Marija Laptev, ugledni lobist i izvršni direktor Europskog centra za odnose s javnošću.

Skup će pozdraviti ministar gospodarstva, gospodin Ivan Vrdoljak.

 

Za potrebe konferencije osigurano je simultano prevođenje, a ulaz je slobodan.

Molimo sve zainteresirane da svoje sudjelovanje potvrde dostavom ispunjene prijavnice (u prilogu) najkasnije do 24. lipnja, 2013. na e-mail:rpatarcic@hgk.hr

Lokacija

Priloženi dokumenti:

docprijavnica.doc (49,50 kb)docletak1a.doc (489,50 kb)docprogram -hrv-2-.doc (57,50 kb)docpoziv1 -hrv-2-.doc (50,50 kb)