KONFERENCIJA „FINANCIRANJE I POTICANJE MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA U HRVATSKOJ

1. prosinca 2009.
Hotel Westin, Zagreb
Izidora Kršnjavoga 1

ZBOG VELIKOG INTERESA ZA SUDJELOVANJEM NA KONFERENCIJI, OBAVJEŠTAVAMO VAS DA ĆE SE KONFERENCIJA ODRŽATI U KONGRESNOJ DVORANI HOTELA WESTIN U ZAGREBU, IZIDORA KRŠNJAVOGA 1!

Kako se othrvati financijskim preprekama

Kada poslujete kao mala ili srednja tvrtka, kome se obraćate za pomoć kada vaše poslovne ambicije narastu?

Izvor financiranja je svakako jedan od većih problema s kojima se poduzetnici susreću u svakodnevnom poslovanju. Priče uspješnice iz Njemačke, Velike Britanije i Poljske pokazuju da upravo Europska poduzetnička mreža pomaže tvrtkama u širenju tržišta, pronalasku partnera radi razvoja inovacija te kako iznaći izvore financiranja radi proširenja poslovanja.

Uz nedostatak izvora financiranja, nedostatak informiranosti najveći je problem i prepreka hrvatskih poduzetnika u širenju poslovanja. Dokaz tome je i činjenica da EEN Hrvatske najčešće zaprima upite koji se odnose upravo na mogućnosti financiranja i poticanja malog i srednjeg poduzetništva, kako iz europskih, tako i iz domaćih sredstava.


Svi izvori financiranja na jednom mjestu

Upravo iz toga je i proizašla ideja o predstavljanju svih mogućnosti na jednom mjestu. Hrvatska gospodarska komora - Enterprise Europe Network organizira jednodnevnu konferenciju koja je zamišljena tako da predstavi sve institucije, tijela, agencije i ino, koje rade na poticanju i financiranju poduzetništva u Hrvatskoj.

Tako je konferencija je zamišljena u dva dijela; u prijepodnevnim satima biti će govora o mogućnostima financiranja iz domaćih sredstava dok će u popodnevnim satima biti govora o sadašnjim i budućim mogućnostima u okviru EU fondova.

U prvom dijelu govorit će se o kreditima i poticajima Hrvatske banke za obnovu i razvitak, poticajima i garancijama Hrvatske agencije za malo gospodarstvo te o programima Poslovno-inovacijskog centra BICRO.

U drugom dijelu Središnji državni ured za strategiju i koordinaciju fondova Europske unije napravit će pregled sadašnjih i budućih mogućnosti financiranja malih i srednjih poduzeća iz EU fondova. Hrvatski institut za tehnologiju predstavit će mogućnosti u okviru Sedmog okvirnog programa EU za istraživanje i razvoj, a Agencija za mobilnost i programe EU mogućnosti obrazovanja poduzetnika kroz Program za cjeloživotno učenje. Konferenciju će zatvoriti HBOR predavanjem na temu „HBOR i EU fondovi".

Lokacija

Priloženi dokumenti:

pptFINANCIRANJE I POTICANJE MSP u RH BICRO.ppt (7,26 mb)pptHamag HGK.ppt (1,21 mb)pptHBOR EU FONDOVI.ppt (351,50 kb)pptHBOR MALO I SREDNJE POD 01 12.ppt (647,00 kb)pptHIT FP7 financije JK 1 12 2009.ppt (977,00 kb)pptHIT RESEARCH FOR THE BENEFIT OF SMEs 2010.ppt (107,00 kb)pptHIT SME INFO DAN - ZG HGK 5 10 2009 final version.ppt (1,42 mb)pptKonferencija Financiranje i poticanje MSP SDURF.ppt (305,50 kb)pdfFP7 ukupno do 15.10.2009.pdf (282,84 kb)