Europska poduzetnička mreža Hrvatske">

Info dan "Mogućnosti financiranja za prijevoznike i špeditere iz EU programa Marco Polo II"

Dana 01. ožujka, u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, održan je informativni dan koji je imao za cilj gospodarstvenicima približiti europski Program Zajednice naziva „Marco Polo", a u svjetlu nadolazećeg natječaja u okviru istog programa.

Program „Marco Polo II" dostupan je već drugu godinu za redom hrvatskim subjektima, a glavni mu je cilj sufinancirati projekte koji rasterećuju cestovne prometnice te teretni promet premještaju na druge vidove prometnica, kao što su željeznice, morski putovi te putovi unutarnje plovidbe.


Događaj je u cijelosti organizirala Europska poduzetnička mreža, koja je provela sveobuhvatnu promotivnu kampanju prije samog događaja kroz elektronske i tiskane medije. Ured EEN-a vlastitim je naporima također izradio promotivnu brošuru i letak na hrvatskom jeziku koje su besplatno podijeljene sudionicima Info dana. Županijske komore HGK kao i Sektor za promet također su pomogli u reklamiranju i promidžbi događaja te su svi ovi zajednički napori urodili zaista fantastičnom odazivu gospodarstvenika iz područja transporta, špedicije, logistike i prometa općenito. Na događaju je ukupno sudjelovalo 80 predstavnika hrvatskih tvrtki i 40-tak predstavnika državnih institucija i udruga.

Sudionicima Info dana uvodno se obratila Vesna Torbarina u ime organizatora te Lukša Čičovački u ime Ministarstva mora, prometa i veza, dok su glavni predavači bili Dražen Žgaljić iz Hrvatske udruge za promicanje međuobalnog prometnog povezivanja te Michela Cariglia iz Lučke uprave Levante iz Italije.

S obzirom da se otvaranje natječaja najavljuje za prvu polovicu ožujka, interes gospodarstvenika bio je uistinu velik. Prenesene su im korisne i opsežne informacije, a na domjenku poslije seminara bilo je prilike i za networking.

Europska poduzetnička mreža namjerava pratiti proces prijava gospodarstvenika te je u svakom trenutku na raspolaganju gospodarstvenicima za pružanje svih informacija o dotičnom programu, za što je i ciljano educirala svoje djelatnike.


Lokacija

Priloženi dokumenti:

pptMarco Polo II Zagreb 1 3 2010.ppt (613,50 kb)pptMPII-zagreb 1.3.2010.ppt (4,36 mb)