Europska poduzetnička mreža Hrvatske">

Seminar "Kontrola kvalitete i certificiranje u proizvodnji voća i povrća prema GLOBAL GAP-u"

HGK Županijska komora Osijek u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom Hrvatske - EEN pozivaju Vas na seminar:

KONTROLA KVALITETE I CERTIFICIRANJE U PROIZVODNJI VOĆA I POVRĆA
PREMA ZAHTJEVIMA EU TRŽIŠTA


Seminar će se održati 01. i 02. veljače 2010.god. od 9,00-15,00 sati.
u maloj vijećnici HGK ŽK Osijek, Europske avenije 13, Osijek

Predavač : Mirela Jambreković , dipl ing. agr. voditelj ureda TUV Croatia d.o.o. u Zagrebu

Predložena tema je usmjerena na proizvođače voća i povrća a odnosi se na osiguranje kvalitete i sigurnosti poljoprivrednih proizvoda te ispunjenja zahtjeva koje pred proizvođače postavljaju kupci. Temelj za ispunjenje zahtjeva je međunarodna norma GLOBALGAP.

GLOBALGAP norma postavlja zahtjeve prema proizvođaču za sve procese na poljoprivrednom dobru od nabave sadnog materijala (sjemena), pripreme tla za sjetvu do trenutka otpreme proizvoda prema kupcu. Norma uključuje implementaciju najboljih tradicionalnih metoda obrade tla, uzgoja otpornih sorata, primjenu odobrenih pesticida i mineralnih gnojiva u minimalnim količinama.
Svrha primjene ovog sustava je jačanje povjerenja kupca u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost poljoprivrednih proizvoda, smanjenje negativnog utjecaja poljoprivrede na okoliš te osiguranje uvjeta za sigurnost zaposlenih u poljoprivredi.
Cilj seminara je prenijeti osnovna znanja o zahtjevima norme GLOBALGAP, kako bi polaznici mogli izraditi, implementirati i/ili efikasno održavati sustav prema postavljenoj normi u svojim organizacijama. Svrha primjene ovog sustava je upravljanje procesom poljoprivredne proizvodnje te kroz analizu opasnosti, uspostaviti učinkovite mjere kontrole i jačanje jamstva prema potrošačima.

Seminar je namijenjen proizvođačima, voditeljima proizvodnje, tehnolozima u proizvodnji voća, povrća, odgovornim osobama za nabavu i prodaju poljoprivrednih proizvoda, voditeljima timova za sigurnost hrane, vlasnicima i zaposlenicima tvrtki koje sudjeluju u proizvodnji, prodaji ili distribuciji poljoprivrednih proizvoda.
Za sva pitanja i nejasnoće možete kontaktirajte Boju Stanković na tel. 031 223-820, mail: bstankovic@hgk.hr

Zbog ograničenog broja mjesta molimo da Vaš dolazak potvrdite prijavnicom koja je u privitku na fax broj: 031 223-824. Za sve zainteresirane seminar je besplatan.


Lokacija

Priloženi dokumenti:

docseminar-globalgap-2-10.doc (1,54 mb)